Mexikói bableves

Hűvösebb időben jól esik egy sűrű, krémes, fűszeres leves. Kellően tartalmas is, így ebédre is elég egy nagyobb tányérral.
Mivel a koriander zölddel engem ki lehet kergetni a világból, petrezselymet használtam. Ki mit szeret :)


Hozzávalók:

2 fej vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma összezúzva
40 dkg paradicsom kockára vágva
3 konzerv bab
5 dl zöldségalaplé 
fél avokádó
lime
1 tk füstölt paprika
1 tk oregánó
1 tk római kömény
fél csokor petrezselyem
chili ízlés szerint
só, bors

Olajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, 2 konzerv babot (lé nélkül, leöblítve), az alaplevet és a fűszereket. Kb. 20 percig főzzük, majd botmixerrel krémesítjük. Beletesszük a 3. babkonzervet (szintén lé nélkül leöblítve), néhány percig főzzük még. Tejföllel, avokádóval, zöldfűszerrel, tortillaval, reszelt sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések