Házi májkrém

A házi sonkánál, májkrémnél nincs jobb. Tudjuk miből készül, adalék-,ízfokozómentes, megéri rászánni az időt. Ha egyszer kipróbáljuk, tuti nem veszünk többet boltit.
Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy magam készítek sonkát, májkrémet, egyszerűen azért, mert az átlag bolti verzió, hogy is mondjam, sokszor hagy maga után kivetni valót. A sonka készítés még várat magára egy kicsit, na de a májkrémnek most jött el az ideje. Ha tudtam volna, hogy ez ennyire egyszerű, hamarabb nekifogtam volna.





Hozzávalók:

50 dkg tisztított csirkemáj
1 közepes hagyma apróra vágva
3-4 gerezd fokhagyma felszeletelve
15 dkg hideg vaj
5-8 dkg olvasztott vaj
só, bors, pirospaprika, majoranna

Egy evőkanál (hideg vajból) vajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a májat. Erős lángon pirítjuk, vigyázva, hogy a szaftosságát megtartsa. Borsozzuk, megszórjuk 1 kiskanál pirospaprikával és ízlés szerint majorannával. Ha elkészült, jöhet a sózás. Kicsit hagyjuk hűlni, majd tegyük késes aprítóba a maradék hideg vajjal együtt. Krémesítsük le, ha szükséges fűszerezzük még. Kisebb tálkába simítsuk, a tetejére öntsük rá az olvasztott vajat és néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy megdermedjen. 

Jó étvágyat hozzá.

Megjegyzések