2018. március 11., vasárnap

Spenótos-túrós-fetás-sajtos padlizsántekercs paradicsommártásban

 Ez a videó ihlette ezt az ételt, mivel elég jól állunk mostanában spenótból és szerettem volna valami mást készíteni... Aki szereti a padlizsánt, az imádni fogja ezt a receptet.
Remek előétel, de főételként is megállja a helyét.






Hozzávalók: 3-4 adag

2 padlizsán

A töltelékhez:
1 tojás
25 dkg túró
kb 8 dkg feta
1 marék reszelt sajt
2 marék spenót apróra vágva
1 gerezd fokhagyma
bors, kapor

Paradicsommártáshoz:

1 konzerv darabolt paradicsom
1 kis konzerv paradicsom sűrítmény
fél fej hagyma
2 marék spenót
só, bors, fokhagymapor, chili

A padlizsánokat hosszában vékonyan felszeleteljük, besózzuk és fél órára félretesszük. Majd papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 20 percre 170 fokos sütőbe tesszük. Hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez az összes hozzávalót alaposan összekeverjük.Sózni nem kell, mert a feta elég sós.Az elősütött padlizsán szeletekre 1-1 kanál tölteléket teszünk és feltekerjük.

A paradicsommártáshoz az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk és megvárjuk, hogy a spenót összeessen. Ekkor beletesszük a kétféle paradicsomot, fűszerezzük és egyet rottyantunk rajta.

Egy tűzálló tál aljára kanalazzunk a mártás 2/3-át, ráültetjük a padlizsántekercseket, a tetejére megy a maradék mártás és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített 200 fokos sütőben 20 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!