2018. január 21., vasárnap

Meggyes túrós pohárkrém

Gyorsan elkészíthető, mutatós és finom desszert, ami tökéletes lezárása lehet egy finom ebédnek vagy vacsorának. Nálam most inkább maradékmentés miatt készült.... volt egy bontott meggybefőtt, amivel mindenképp szerettem volna kezdeni valamit mielőtt tönkremegy. A harmadából kókuszgolyó készült, mert a férjem azt kért, a többiből pedig egy a csodás desszert.










Hozzávalók: 4 adag

fél üveg magozott meggy befőtt levével együtt
2 kk keményítő
1 kk fahéj
3 kk porcukor
 1 kk rum

Krémhez:
50 dkg túró
1 kis pohár natúr joghurt
2-3 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

4-6 db keksz durvára darálva

A meggyet levével együtt egy nyeles fazékban összekeverjük a porcukorral, a fahéjjal és a rummal és felforraljuk. Közben a keményítőt egy kevés vízzel elkeverjük és a felforrt meggyhez adjuk. Még egyet forralunk rajta és hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a túrókrémet, amihez áttörtük a túrót, majd hozzáadjuk a porcukrot, a joghurtot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. Robotgéppel alaposan kikeverjük. Ha kihűlt a meggy, jöhet a rétegezés: a pohár aljára tegyünk egy keveset a meggyből, erre mehet egy adag túró, amit megszórhatunk kekszmorzsával, meggy, túró és meggy a tetejére. Néhány órára tegyük a hűtőbe.

Jó étvágyat hozzá!