2017. április 4., kedd

Kakukkfüves - citromos csirke



Valami nagyon másra vágyta, tavasz lévén, egy friss fogásra. Nagyon megörültem, mikor a neten hasonló recepteket láttam, máris elkezdett pörögni az agyam, hogy akkor mit hogyan kellene, mennyi húst készítsek elő, melyik tepsi lesz jó, hogy legyen a köret stb. Mondanom se kell, hogy cseppet se bántam meg,, de egy biztos: legközelebb egy kis száraz fehérbort is teszek bele. Úgy lesz tuti a recept :)

Hozzávalók:

2 egész csirkecomb, forgóknál kettévágva
fél csirkemell 2 darabra vágva
1 egész citrom
6 gerezd fokhagyma
kakukkfű, só, bors
2 dl alaplé
1 dl száraz fehérbor

A húst befűszerezzük és tepsibe tesszük. 3 gerezd fokhagymát összezúzunk, elosztjuk a húsokon, a maradék 3 gerezdet nagyobb darabokra vágva a hús közé szórjuk. A citromból annyi szeletet vágunk, hogy mindegyik húsra jusson egy szelet. A maradék citromot darabolva szintén a hús közé szórjuk. Ráöntjük az alaplevet és a bort, fóliával lefedjük és 180 fokos sütőben 1,5 órát sütjük. Majd a fóliát levéve pirítjuk. Rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!