2016. március 6., vasárnap

Tört zeller

Isteni köret! A zellert eddig levesnek vagy salátának ettük, de egy felkérés kapcsán találtam rá erre a receptre az egyik szakácskönyvemben, köszi Jamie :) Tökéletesen illik húsétel mellé, olyan ízek garmadája van benne, hogy tényleg elképesztő, egy egyszerű zeller... csodás.



Hozzávalók: 2 adag
 
fél zellergumó kis kockára vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
negyed vöröshagyma  kis kockára vágva
kevés alaplé (0,5 dl)
pár kocka vaj
só, bors, friss kakukkfű

Kevés vajon 5 perc alatt lepirítjuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk az alaplevet, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 20-25 perc alatt puhára pároljuk. Ha szükséges az alaplevet pótoljuk. Amikor késznek nyilvánítjuk, hozzáadunk még pár kocka vajat és jöhet a kakukkfű. Villával kicsit megtörtjük, amolyan rusztikusra. 

Most hogy itt a medvehagyma, kakukkfű helyett ezt tettem bele. Fergeteges!

Jó étvágyat hozzá!