Nutellás gombóc

Amiben nutella van, az csak finom lehet... Kicsit durva cucc, nutella is, gombóc is.. de nem eszünk ilyet minden héten. Ha ügyesen eltalálja az ember a nutella mennyiségét, akkor túl édes sem lesz. Megéri a kísérletezés :)







Hozzávalók: 20 gombóchoz

A gombóchoz 
20 dkg búzaliszt 
2 db tojás 
60 dkg burgonya

A töltelékhez: 20 csapott evőkanál nutella

A forgatáshoz:
 15 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál étolaj

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és még melegen összetörtjük. Amíg a burgonya fő, kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. 
Ha teljesen kihűlt a tört burgonya, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a sót, majd alaposan összegyúrjuk. Lágy, jól kezelhető tésztát kell kapnunk. Ha túl ragacsosnak érezzük, tehetünk még bele lisztet. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd kb. 10x10 cm-es darabokra vágjuk. 
Mindegyik tésztadarabra teszünk egy adag Nutellát, majd a széleit összecsípjük és gombócokat formázunk belőlük. A Nutellát érdemes a főzés előtti este betenni a hűtőbe, hogy ne legyen folyós. Így könnyebben tudunk vele dolgozni.

Lobogó, forró vízben megfőzzük a gombócokat kb. 10 perc alatt. Amíg fel nem jönnek a víz tetejére, időnként óvatosan mozgassuk át őket egy fakanállal, nehogy leragadjanak az edény aljára. Amikor feljöttek a víz tetejére, még kb. 3-4 percig főzzük őket, majd egy szűrő kanál segítségével emeljük ki a vízből.
A megfőtt gombócokat megforgatjuk a pirított zsemlemorzsába és porcukorral kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések