2016. január 17., vasárnap

Sajttal és tejszínnel sütött csirkemell


Kedvelem az Ízek nyomában szakácskönyvet, többször merítettem már belőle ihletet, mint például ezt is. Könnyen előkészíthető, a munka nagyját elvégzi helyettünk a sütő, tökéletes!

Szerintem mindenkinek van a tarsolyában egy ilyen recept, ha esetleg mégse, akkor erősen javasolt. 









Hozzávalók: 4 adag

50 dkg csirkemell
3-4 ek liszt
5 tojás
2 dl főzőtejszín
2-3 gerezd fokhagyma
20 dkg reszelt sajt
vaj
só, bors

Egy tűzálló tálat kivajazunk.
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, ha szükséges kiklopfoljuk. Sóval, borssal fűszerezzük majd lisztbe - felvert tojásba - resztelt sajtba forgatjuk és az előkészített jénaiba egymásra fektetjük. 
A maradék felvert tojást sózzuk, borsozzuk, tört fokhagymával ízesítjük és összekeverjük a tejszínnel. Ezt a keveréket ráöntjük a csirkére és előmelegített 170 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. 
Amikor elkészült, kicsit pihentetjük, majd tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!