2016. január 3., vasárnap

Madras curry

Ahány ház, annyi curry :) Ami az én kamrámban mindig van: paradicsompüré, kókusztej vagy sima tejszín vagy mindkettő :), curry keverék(ek), egy mennyei fűszeres indiai ebéd / vacsora kellékei. A köret néha rizs, többször naan, de csakis a fokhagymás vajas verzió. Azért is szeretem a curry-t, mert előre, gyorsan elkészíthető, a különböző curry keverékeknek köszönhetően sokféle verzió születhet, elronthatatlan és tuti siker. A madras curry csípős, így jól illik mellé a joghurt.



Hozzávalók:

1 csirkemell filé kockára vágva
1 hagyma kockára vágva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
2 ek friss reszelt gyömbér
2 ek sűrített paradicsom püré
2 dl tejszín
2 ek madras curry keverék
só 
bors

A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért és puhára pároljuk. Beletesszük a sózott - borsozott húst és alaposan összekeverjük, jól átsütjük. Jöhet a madras curry, a paradicsom püré és a tejszín. Fedő alatt puhára főzzük. Rizzsel, naannal és joghurttal tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!