2016. január 16., szombat

Fokhagymakrémleves - burgonyával sűrítve

Tényleg megéri az alaplé használata... mélyebb, intenzívebb ízek, egyszerűen csodálatos.... én mindig "mentek" 1-2 üveggel a hétvégi húslevesből, ez a krémleves is alaplével készült.
A fokhagymakrémleves adu ász nálunk, bármikor elkészíthetem, nem lesz kifogás ellene. :)



Hozzávalók: 2 adag

1,5 fej fokhagyma
2 db burgonya
5 dl alaplé
só, bors
2 ek 20 %-os tejszín
olívaolaj
2-3 kocka vaj

A megpucolt fokhagyma gerezdeket feldaraboljuk, a burgonyát kockára vágjuk, olívaolaj és vaj keverékében kicsit megdinszteljük. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük és fedő alatt kb 15 perc alatt megfőzzük. Botmixerrel krémesítjük, ha szükséges után fűszerezzük és belekeverjük a tejszínt is. Mivel burgonyával készítjük, nincs szükség lisztes sűrítésre. Pirított GM bagettkarikával és reszelt sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!