2015. március 21., szombat

Medvehagymás - sajtos csirketekercs

A medvehagyma margójára. Elkezdődött a rövidke kis szezonja, aki szereti, az ebben az időben medvehagymát eszik medvehagymával. A mai ebédünk fő eleme a medvehagyma volt. Körülnéztem a neten és több receptből ihletet merítve készítettem el az alábbi étel. Szerintem megtartjuk! :)










Hozzávalók: 4 tekercshez

4 csirkemellfilé
nagy marék apróra vágott medvehagyma
1 csomag szeletelt mozzarella
10 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg reszelt füstölt sajt
12 szelet bacon
só, bors
alufólia

A csirkemellfiléket lapjában elvágjuk úgy hogy egy szép nagy szelet legyen belőle. Sózzuk - borsozzuk. A kétféle reszelt sajtot összekeverjük. A hússzeletre fektetünk 2 szelet mozzarellát, ráhalmozunk egy adag reszelt sajtot és egy jó adag apróra vágott medvehagymát, majd szorosan feltekerjük.



Baconbe göngyöljük, ami megvédi a kiszáradástól és alufóliába csomagoljuk, mint egy szaloncukrot.Ugyanígy járunk el a maradék 3 csirkemellfilével. A csomagocskákat tepsibe tesszük és előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Majd az alufóliából kivesszük és a sütőben szép aranybarnára sütjük a tekercseket. Fűszeres steakburgonyával vagy salátával kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!