2015. február 17., kedd

Csőben sült zöldségek

Mindenből volt valamennyi a hűtőben, így nem volt kérdés mi lesz ma a vacsora.











Hozzávalók:

5-6 db sárgarépa felkarikázva
3 db krumpli kockára vágva
fél marék kolozsvári szalonna kocka
fél fej hagyma félfőre vágva
5 gerezd fokhagyma felszeletelve
3 dl tejszín
3 tojás
sajt
só, bors, zsálya, rozmaring,vaj

A sárgarépát és a krumplit sós vízben félpuhára főzzük. Ezalatt a szalonnát és a hagymaféléket lepirítjuk, majd fűszerezzük. Az egész tojásokat kissé felverjük, belekeverjük a tejszín és sózzuk / borsozzuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a főtt zöldségeket, hozzáadjuk a szalonnás hagymás keveréket, ráöntjük a tejszínes tojás egyveleget, összekeverjük és végül reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. 
Kínálhatjuk magában is salátával vagy sült hús mellé köretnek.

Jó étvágyat hozzá!