2015. január 16., péntek

Csirkés enchilada

Szeretjük a mexikói konyhát, gyakran készítek chilit, quesadillat, enchiladat, Most ez utóbbinak a receptjét osztom meg veletek. Nem is gondolná az ember milyen gyorsan és egyszerűen elkészíthető ez a laktató étel.











Hozzávalók:

1 csirkemellfilé apró kockára vágva
1 nagy fej vöröshagyma kockára vágva
3-4 gerezd fokhagyma összezúzva
3-4 kk sűrített paradicsom
1 vörösbab kukoricával mexikói szószban konzerv
só, bors, chili, római kömény, koriander

4 db kukorica tortilla lap
reszelt sajt

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a húst. A darált húsnál jobban szeretem az általam apróra vágott húskockákat, jobban tetszik a textúrája. A húst alaposan átpirítjuk, majd fűszerezzük. Belekeverjük a sűrített paradicsomot is, ekkor kevés vizet adhatunk hozzá, hogy jobban el tudjuk keverni. Beleöntjük a konzervet is és összeforraljuk. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Csirke esetében ez kb 10 perc. :)

Fogunk egy tortilla lapot, másfél evőkanál ragut teszünk bele, a tortillát "becsomagoljuk" és tepsibe tesszük. Ugyanígy járunk el a többi tortillával is. A maradék ragut az elkészült enchilada-k köré kanalazzuk. Végül reszelt sajttal gazdagon megszórjuk és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt összesütjük.
Jó étvágyat hozzá!