2015. január 10., szombat

Baconös csirke őzgerincformában sütve

Keresztlányom anyukája készítette el ezt egyszer ebédre, akkor találkoztam ezzel az étellel és nagyon ízlett. Megtetszett, mert gyorsan előkészíthető, finom és kicsit túl mutat a szokásos rántott csirkén :) A minap én is nekiveselkedtem és nagyon bejött, ismét!










Hozzávalók:

50 dkg csirkemell kockára vágva
2 egész tojás
3 ek tejföl
2 ek liszt
3-4 gerezd fokhagyma
25 dkg reszelt sajt
20 dkg bacon
só, bors

Az őzgerincformát kibéleljük alufóliával, majd a baconnel, úgy hogy kicsit fedjék egymást és kicsit túllógjanak a forma szélén.
A tojásokat elkeverjük a tejföllel, a liszttel, beletesszük a zúzott fokhagymát és a reszelt sajtot. Sózzuk-borsozzuk, de a sóval finoman bánjunk, mert a sajt is és a bacon is sós. Jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a szintén sózott-borsozott húskockákat is. A masszát beleöntjük a formába, a kilógó baconnel ráhajtjuk és előmelegített, 170 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.

Tepsire borítjuk és visszatesszük, 5-10 percre, hogy a bacon is megpiruljon. Bármilyen köret jól illik hozzá.
Jó étvágyat!