Baconös csirke őzgerincformában sütve

Keresztlányom anyukája készítette el ezt egyszer ebédre, akkor találkoztam ezzel az étellel és nagyon ízlett. Megtetszett, mert gyorsan előkészíthető, finom és kicsit túl mutat a szokásos rántott csirkén :) A minap én is nekiveselkedtem és nagyon bejött, ismét!










Hozzávalók:

50 dkg csirkemell kockára vágva
2 egész tojás
3 ek tejföl
2 ek liszt
3-4 gerezd fokhagyma
25 dkg reszelt sajt
20 dkg bacon
só, bors

Az őzgerincformát kibéleljük alufóliával, majd a baconnel, úgy hogy kicsit fedjék egymást és kicsit túllógjanak a forma szélén.
A tojásokat elkeverjük a tejföllel, a liszttel, beletesszük a zúzott fokhagymát és a reszelt sajtot. Sózzuk-borsozzuk, de a sóval finoman bánjunk, mert a sajt is és a bacon is sós. Jól összekeverjük, majd beleforgatjuk a szintén sózott-borsozott húskockákat is. A masszát beleöntjük a formába, a kilógó baconnel ráhajtjuk és előmelegített, 170 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.

Tepsire borítjuk és visszatesszük, 5-10 percre, hogy a bacon is megpiruljon. Bármilyen köret jól illik hozzá.
Jó étvágyat!




Megjegyzések