Sajttal töltött cipó

Többször belefutottam már ebbe a receptbe és most jött el az ideje, hogy a saját ízlésünkre formálva, el is készítsem. Szerintem nem kell többet mondanom, alig fél óra alatt csak morzsák maradtak belőle....









Hozzávalók:

fél kilós cipó - lehet sima, hagymás, burgonyás, amilyet szeretünk
4-5 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
15 dkg füstölt sajt
20 dkg trappista sajt
vaj
só, bors, petrezselyem, pirospaprika

A cipót beirdaljuk úgy, hogy kb 2 centis kis kockákat kapjunk, de a cipó alját ne vágjuk át, az tartja egybe. Minden kis résbe dugjunk vaj darabkákat, fokhagymát és sajtot. Zöldfűszert is használhatunk, vagy bacont, amit csak szeretnénk. Sózzuk - borsozzuk, kevés pirospaprikával is megszórhatjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük. Melegen tálaljuk, evőeszközre nincs szükség, mivel kézzel szakíthatjuk ki a kívánt kockákat :)
Jó étvágyat hozzá!




Megjegyzések