2014. november 23., vasárnap

Good Food: édes szezámos-chilis csirke

Az egyik kedvenc gasztro magazinom. Rengeteg fenséges étel van benne, gyönyörű fotókkal! Élvezet lapozgatni is. Az is tetszik benne, hogy nem "űrhajós" kaják vannak benne, hanem egytől egyig mindegyik elkészíthető itthon is. Most hétvégén csupa olyan étel készítettem, amit ebben az újságban olvastam. 


Édes szezámos chilis csirke - mivel kínai bordáskelt nem kaptam, kínai kellel helyettesítettem azt. 



Hozzávalók:

1 nagy fej hagyma félkarikára vágva
3-4gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
5 centis gyömbér vékonyan felszeletelve
1,5 csirkemell kockára vágva
30 dkg kel nagyobb darabokra vágva
2 ek. szezámmag
2 tk. kukoricaliszt
1 ek. szójaszósz
2-3 ek. édes chili szósz
1 ek. citromlé

Kevés olajon arany barnára pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a szezámmagot, a csirkét és a kelt. Erős lángon addig pirítjuk, amíg átsül. A kukoricalisztet összekeverjük a szójaszósszal, az édes chili szósszal és a citromlével, majd a serpenyőbe öntjük, 1-2 percig pirítjuk még és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!