2014. október 20., hétfő

Csicseriborsó saláta


Eddig valahogy kimaradt az életemből a csicseriborsó, mint alapanyag. Ettem már különféle formációkban, de otthon még „dolgoztam” vele. De egyszer mindennek eljön a maga ideje. Amikor megvettem az első konzerv csicseriborsót, még nem tudtam mit fogok belőle készíteni, pihent is még pár hétig a szekrényben. De a minap eljött az ő ideje és egy könnyű, gyors saláta fő alkotóelemként bemutatkozott. Mit is mondjak, jól sikerült, így biztosan gyümölcsöző kapcsolat lesz a miénk :)







Hozzávalók: 2 adag

1 konzerv csicseriborsó lecsepegtetve
fél fej hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
citromlé, római kömény
só, bors, olivaolaj
zöldsaláta, reszelt sárgarépa
dió

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a római köményt és a csicseriborsó. Kicsit megpirítjuk, citromlével ízesítünk és sózzuk – borsozzuk. A zöldsalátát, ami most madársaláta volt és némi rukkola, összekeverjük reszelt sárgarépával, belekeverjük a még meleg fűszeres csicseriborsót, megszórjuk pirított dióval, kevés olívaolajjal meglocsoljuk és tálaljuk. Ha szükséges még megsózhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!