2014. szeptember 13., szombat

Csirke a'la Bloody Mary

Valami másra vágytam ma, így fellapoztam a szakácskönyveimet, új ízt keresve. Láss csodát, az egyik Stahl könyvben leltem erre a receptre, ami szerintem tökéletes egy borongós, esős napra.







Hozzávalók:

6 csirke felső comb
1 csirkemellfilé nagyobb darabokra vágva
4 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál zeller
fél dl vodka
2 doboz hámozott paradicsomkonzerv
vaj, olívaolaj
só, bors, Worcestershire szósz
fél citrom reszelt héja
Tabasco szósz

A húsokat sózzuk - borsozzuk majd a vaj és az olívaolaj keverékében elősütjük. A visszamaradt zsiradékba öntjük a vodkát, vigyázzunk mert ha kifröccsent az alkohol, akkor az pár másodpercre lángra is kaphat. Miután fakanállal felkapartuk a serpenyő aljáról az odakapott husi darabkákat, beleszórjuk a felkarikázott újhagymát és az összezúzott fokhagymát. Átkeverjük, kicsit pároljuk, majd mehet bele a 2 paradicsomkonzerv és a felkarikázott zeller. Sózzuk, borsozzuk és belekeverünk 2 evőkanál Worcestershire szószt. Visszatesszük a húst a serpenyőbe és puhára pároljuk. Tehetünk bele némi Tabasco-t is. Reszelt citrommal megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!