2014. február 1., szombat

Póréhagymakrémleves

Ami hagymából van, az csak jó lehet szerintem. A klasszikus francia hagymalevest imádom, a fokhagymakrémleves rendszeres résztvevő nálunk, akkor a póréhagymából készült levest miért is hagynánk ki??? Itt a hétvége, a teszt-főzések ideje :)

Hozzávalók: 2 adaghoz

1 póréhagyma felkarikázva
1 burgonya kockára vágva
1 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
4 dl alaplé
só, bors, kakukkfű
tejszín

Vajon megpároljuk a pórét és a burgonyát . Ráöntjük a bort és az alaplevet, beledobjuk a fokhagymát, fűszerezzük és miután felforrt 20 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük és tejszínnel sűrítjük. Tálalhatjuk magában is, vagy sajtos krutonnal is.
A végeredmény pedig férjem szavaival élve: "furi, de jó", azaz jöhet ilyen máskor is. ;)