2014. február 23., vasárnap

Fűszeres vajjal töltött csirkemell

Igazi vasárnapi ebédnek való. Kicsit több, mint a hagyományos rántott csirke, de nem sokkal bonyolultabb. A délelőtti körkérdést követően: "Mi legyen az ebéd?", rájöttem, hogy én bizony valami kijevi csirkeféleséget szeretnék enni. Korábban még nem készítettem ilyesmit, de azt gondolom, hogy most az ebéd után, erről már másképp vélekedek...
Ami a "macerás" része az ételnek, az a hús begöngyölése, a csirkemell erre nem túl alkalmas. Nem véletlenül készítik a kijevit is inkább pulykamellből, nagyobb a szelet, ergo könnyebb vele dolgozni. De én szeretem a kihívásokat...  ;)

Hozzávalók:

A töltelékhez:
5 dkg vaj
egy marék reszelt sajt
1 ek mustár
4 gerezd fokhagyma összezúzva
só, bors, tárkony

2 csirkemellfilé
a panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa

olaj

A töltelék hozzávalóit összekeverjük és a hűtőben tartjuk amíg a csirke húst előkészítjük. Azaz a filékből szeleteket vágunk, kiklopfoljuk és besózzuk. A töltelékből egy kiskanálnyit a húsra teszünk, ügyesen feltekerjük és hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük. A hagyományos - liszt, tojás, prézli - módon bepanírozzuk és bő olajban kisütjük.
Ha marad töltelék, akkor fóliába csomagolva, le is fagyaszthatjuk.

Jó étvágyat hozzá!