2014. január 18., szombat

Kelbimbós pite

Ezt a receptet a neten találtam és most jött el az ideje, hogy végre el is készítsem. Menet közben kicsit változtattam rajta, de ez már megszokható dolog a részemről :)


Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
30 dkg kelbimbó
egy marék kolozsvári szalonna kis kockára vágva
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1 camembert sajt cikkekre vágva
fehérbor, kakukkfű
só, bors
3 tojás
1,5 dl tejszín

A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk és a piteformába igazítjuk. A kelbimbót megtisztítjuk sós vízben 3-4 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A szalonnakockákat lepirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük. Ráöntünk 1-2 loccsantásnyi fehér bort és kiforraljuk. A kihűlt kelbimbót leveleire szedjük és hozzáadjuk a szalonnás keverékhez. Kóstoljuk meg és mehet rá még egy adag kakukkfű és egy kevés só. Majd borítsuk rá a tésztára, egyengessük el és rendezzük el benne a sajt cikkeket is. A 3 tojást verjük habosra, adjuk hozzá a tejszínt és öntsük a tésztára. Előmelegített sütőben 170 fokon süssük 30 - 40 percig.
Jó étvágyat hozzá!