2014. január 1., szerda

Fetás-rukkolás lencsesaláta tojáskrémmel

A lencse a levesen és a főzeléken kívül salátának is kiváló.


Hozzávalók:

10 dkg lencse
fél fej lila hagyma
rukkola
feta
petrezselyem
só, bors, olívaolaj
2 tojás
mustár
tejföl
majonéz

Az előzőleg beáztatott lencsét kevés vízben puhára főzzük és hagyjuk kihűlni. A lila hagymát apró kockára vágjuk, összekeverjük a lencsével. Fűszerezzük, petrezselymet és kevés olívaolajat adunk hozzá. A rukkolát tányérra halmozzuk, rákanalazzuk a lencsét és a tetejére morzsoljuk a fetát.

A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és villával összetörjük. Ízlés szerint teszünk hozzá mustárt, majonézt és tejfölt. Sózzuk-borsozzuk, pirítóssal kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!