Mágnás szelet

Azon ételek egyike, amit a nagymamám készített a családi ebédek alkalmából. Sóskaleves és mágnás szelet biztosan került az asztalra, imádom a mai napig mindkettőt. A kedves családi emlékek mellett, azért is szeretem ezt az ételt, mert gyorsan összeállítható és a sütő elvégzi helyettünk a munka nagyrészét.
Készíthetjük karajból vagy tarjából, de szárnyasból is kiváló. Én most pulykamellet használtam, mert csak én eszem nagy ritkán némi sertéshúst. 

Hozzávalók: 4 adag

60 dkg pulykamell szeletekre vágva
3 fej vöröshagyma felkockázva
2-3 gerezd fokhagyma összevágva
5 dl tej
só, bors, liszt, olaj

A hússzeleteket befűszerezzük, kevés lisztben megforgatjuk és egy serpenyőben elősütjük. Az így elkészült husikát egy jénaiba tesszük, felöntjük a forró tejjel. A hagymát kevés olajon megdinszteljük a fokhagymával együtt, majd a hús tetején szépen eloszlatjuk. 180 fokos sütőben 40-50 percig fedő nélkül sütjük. Párolt rizzsel kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!



Megjegyzések