2013. július 23., kedd

Kuszkusz

Egyszerűen imádnivaló! 15 perc alatt csodásan üdítően friss, ropogós köret vagy saláta készíthető belőle. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Hozzávalók
20 dkg kuszkusz
4,5 dl zöldségalaplé 
só, bors
1 csokor petrezselyem
1-2 ek citromlé
őrölt koriander
1 piros paprika
1 kisebb uborka
fél fej lilahagyma
olívaolaj

A kuszkuszt felöntjük forró zöldségalaplével vagy forró vízzel és némi ételízesítővel. Lefedjük és 15 percig állni hagyjuk. Eközben a zöldségeket apró kockára vágjuk, a petrezselymet is összevágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével és megszórjuk az őrölt korianderrel. Ha a kuszkusz szemek magukba szívták az összes folyadékot, villával átkeverjük és beleforgatjuk a zöldségeket. Fogyaszthatjuk azonnal is, de néhány óra állás jót tesz neki. Ehetjük zöldsalátával önálló fogásként, vagy bármilyen húsféléhez köretként. Tehetünk bele friss koriandert is, igazából bármit amit szeretünk.
Jó étvágyat hozzá!