2013. június 1., szombat

Kolbászos-burgonyás frittata, azaz omlett

Az omlett tökéletes fogás reggelire, de ebédnek is megállja a helyét. Sokféleképpen lehet variálni, 15 perc alatt az asztalra varázsolható. Az olaszok frittatája annyiban különbözik a magyar omlett elkészítésétől, hogy amikor már minden hozzávaló a serpenyőben van és a tojás kezd megszilárdulni, a sütőben sütik készre. Én maradtam a tűzhelynél :)


Hozzávalók:
3 tojás
 1 dl tejszín
fél fej hagyma felszeletelve, lehet lila, de akár újhagyma is, ami van
csípős kolbász felkarikázva
2 db burgonya vékony karikára vágva
sajt, só

Olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a kolbászt és a nyers burgonyakarikákat. Kevergetve sütjük a serpenyő tartalmát, majd hozzáadjuk a 3 felvert tojást, amibe belekeverjük a tejszínt. Sózzuk. Más fűszert a kolbász miatt szerintem nem igényel. Alacsony hőmérsékleten készre sütjük. Óvatosan rázogassuk a serpenyőt, így elkerüljük, hogy letapadjon az étel. Reszelt sajttal megszórjuk, félbe hajtjuk és tányérra csúsztatjuk. 
Jó étvágyat hozzá!