2013. június 29., szombat

Fűszeres céklaleves

Orvosi utasításra céklát eszem céklával és az egyszerű ecetes céklánál valami másra vágytam. Jött az ötlet, hogy készítsünk belőle levest. Egy könnyű és gyorsan elkészíthető leveske lett belőle, édesapám szerint jobb, mint amire számított. És igaza van, én is rosszabbra számítottam... ;)

Hozzávalók:
3 db cékla kockára vágva
2-3 szem burgonya kockára vágva
1 fej vöröshagyma kockára vágva
2-3 fokhagyma összezúzva
2 tk római kömény
1 tk őrölt kardamom
2 ek vörösborecet
2 ek balzsamecet
ízlés szerint chili
cukor, bors, só
3 ek joghurt

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a fokhagymát, a római köményt és a kardamomot, kicsit pirítjuk és beletesszük a kockára vágott céklát és burgonyát. Felengedjük vízzel, fűszerezzük és fedő alatt puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük, beletesszük a vörösborecetet és a joghurtot és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!