2013. május 15., szerda

Szójás - gombás nokedli

Akkor ismerkedtem meg a szójával, amikor édesanyám vega lett, legalábbis én így emlékszem. Ez a recept is abból az időszakból van, mi csak szójás-gombás nokedlinek hívtuk. Ezt a pörköltszerű ételt könnyű elkészíteni, csupán a fűszerezésre kell jobban odafigyelni, mert erőteljesebben kell a fűszerekkel bánni.

Hozzávalók:
10 dkg szójakocka 
40 dkg vegyes gomba kockára vágva
1,5 fej vöröshagyma apró kockára vágva
4 gerezd fokhagyma összevágva
2 kk paradicsomsűrítmény
tejföl, liszt
vegeta, bors, kömény,pirospaprika

Langyos vegetás vízbe áztatjuk a szójakockát. Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomsűrítmény és a gombát. Alaposan átkeverjük, fűszerezzük, beletesszük a szójakockát és az áztató levéből kanalanként annyit adunk hozzá, hogy sűrű szaftot kapjunk. Fedő alatt addig főzzük, míg a gomba megpuhul, majd tejfölös habarással besűrítjük. Nokedlivel és savanyúsággal tálaljuk. Nekem most kivételesen tésztát főztem hozzá...
Jó étvágyat hozzá!