2013. április 7., vasárnap

Tejszínes sajtos brokkoli

Rámtört a brokkoli ehetnénk, de most nem leves formájában, hanem valami másra vágytam. Jött az ötlet, hogy legyen belőle köret a vasárnapi sült csirke mellé. Volt még itthon sárgarépa, lila hagyma, tejszín, sajt, ami egyet jelentett: csőben sült brokkoli lesz.

Hozzávalók:
50 dkg brokkoli rózsáira szedve
1 fej lila hagyma félkarikára vágva
1-2 sárgarépa karikára vágva
2 tojás
4 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma összezúzva
só, bors, római kömény chili
reszelt sajt
vaj

A brokkolit és a sárgarépát megpároljuk. Egy hőálló edény kivajazunk, szépen elrendezzük benne a megpárolt zöldségeket és a lila hagymát és fűszerezzük. A tejszínt összekeverjük az elhabart tojásokkal és a fokhagymával, megsózzuk és a zöldségekre öntjük. Megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá.