2013. április 9., kedd

Pikáns krumplifőzelék

Ma konkrétan a hűtőben fellelhető alapanyagokból főztem, egy dolog volt kezdetben biztos: sok a krumpli itthon, amivel kezdeni kellene valamit. És jött az isteni szikra: krumplifőzelék. Egy kicsit másképp. A majoranna és a babérlevél alap, de került még bele némi kolbászkarika is és egy kanálka dijoni mustár. Egy könnyű habarás és egy pikáns főzelék kerekedett ki belőle. Tökéletes lesz holnap ebédre :)

Hozzávalók:
5-6 szem krumpli karikára vágva
fél szál kolbász karikára vágva
3-4 babérlevél
1 tk dijoni mustár
kevés pirosparika
só, majoranna
fél pohár tejföl
liszt

Kevés olajon megpirítjuk a kolbász és krumplikarikákat, annyi vizet öntünk rá, ami éppen csak ellepi. Fűszerezzük, belekeverjük a mustárt is, beledobjuk a babérleveleket is és fedő alatt puhára főzzük. Amikor a krumpli megpuhult a tejfölt csomómentesre keverjük 2 kanál liszttel és egy csöpp vízzel. A habarást a forrásban lévő főzelékhez adjuk, újra felforraljuk, szükség esetén után fűszerezzük és kész!
Jó étvágyat hozzá!