2013. február 7., csütörtök

Zöldborsó főzelék

Ez sem a bonyolult ételek közé tartozik. Főleg tavasszal szeretjük friss, zsenge borsóból, így télen be kell hogy érjük a fagyasztott verzióval. Ideális hétköznapra, amikor amúgy sincs sok időnk és/vagy kedvünk a fazék fölött ácsorogni. Ehetjük pörkölttel, virslivel, fasírttal, tükörtojással, amivel csak szeretnénk.

Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó
tej, víz
1-2 ek liszt
só, cukor, petrezselyem

A zöldborsó alá kevés vizet öntünk, sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhultak a kis borsószemek, megszórjuk liszttel, alaposan elkeverjük és fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet. Azért nem írtam meg a tej mennyiségét, mert ez ízlés függő ki mennyire szereti sűrűn/hígan a főzeléket. Felforraljuk, megszórjuk vágott petrezselyemmel és máris fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat hozzá!