2013. február 24., vasárnap

Bambuszos gombás csirke

Egy kérésnek eleget téve készítettem most el ezt az ételt. Eddig nem nagyon főztem kínait, de egyszer mindent el kell kezdeni. Nyitni kell a világ felé :)

Hozzávalók:

25 dkg csirkemell csíkokra vágva
2 sárgarépa ferde csíkokra vágva
1 doboz bambusz lecsepegtetve
szárított illatos gomba vízbe áztatva
1 vöröshagyma nagyobb darabokra vágva
4 gerezd fokhagyma felszeletelve
szójaszósz
2 ek étkezési keményítő
só, bors, cukor, gyömbér, chili

A csirke csíkokat sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt, egy kis vizet és alaposan összeforgatjuk, majd fél órát pihentetjük. A beáztatott gombát összevágjuk, az áztató vizet ne öntsük ki még jól fog jönni. A wok-ban olajat hevítünk és kezdődhet a pirítás: először a hagymadarabokat és a répát pirítjuk, megszórjuk lehetőség szerint friss reszelt gyömbérrel, de ha gyömbérporunk van, az is megteszi. Hozzáadjuk a fokhagymát és a csirkét is. Néhány percig sütjük, majd hozzáadjuk a gombát és a bambuszt is. Sózzuk, borsozzuk, szójaszószt adunk hozzá, ízlés szerint kevés chilit és egy kis cukrot is. Meglocsoljuk néhány kanál vízzel a gomba áztatóvízéből, 5 percig fedő alatt főzzük és rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!