Fasírt

Rendkívül sokféleképpen készíthető és fogyasztható étel a fasírt. Készíthetjük a hagyományos darált húsos golyóként, vagy tehetünk bele reszelt sajtot is, vagy zöldfűszereket. Süthetjük bő olajban vagy zsiradék nélkül a sütőben. Ehetjük önálló fogásként valamilyen körettel, mint pl most bazsalikomos burgonyapürével, vagy főzelék mellé feltétnek.
Kitűnő hidegtálra is, de akár simán szendvicsként zsemlével. Szerintem érdemes nagyobb mennyiségben készíteni, mert a begyúrt és kiformázott fasírt fagyasztható, így mindig lehet belőle otthon és miután felengedett, máris süthető. 

Hozzávalók:
1/2 kg darált hús
1,5 fej vöröshagyma apró kockára vágva
3 gerezd fokhagyma összezúzva
2 tojás
zsemlemorzsa
1 zsemle tejbe vagy vízbe áztatva
só, bors, piros paprika
olaj

Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, beleütjük a 2 tojást és beletesszük a beáztatott és jól kifacsart zsemlét is. Fűszerezzük sóval, borssal és piros paprikával és alaposan kigyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle, én a pingpong labda nagyságúakat szeretem. A kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában forgassuk meg és nem túl forró olajban süssük ki. Kb. 25 db lesz belőle.
Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések